Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro blickar uppåt i tabellen

Annons

Seger hemma mot Linköping, tre fräscha poäng och en betydligt trevligare tabell.

En livsnödvändig seger, konstaterade Örebros comebackande lagkapten Henrik Löwdahl efter 2-1 mot LHC lördag.

Vinna eller försvinna. Ta chansen att jämna ut tabellens bottenskikt, eller att bli mer eller mindre akterseglade.

Så kändes det i Örebro inför lördagens möte med Linköping - ett Linköping som till råga på allt satt sig i respekt med tre raka segrar inför matchen.

Vi har spelat bra men inte fått poäng med oss och den här segern var livsnödvändig för oss, sade Henrik Löwdahl efter 2-1-segern.

Det var för övrigt örebroarnas andra hemmaseger mot Linköping den här säsongen (3-1 den 1 oktober var nummer ett).

Med de tre lördagspoängen håller Örebro liv i hoppet om att kravla sig över tabellens nedersta streck - och man gör det efter en match där 34 gyllene sekunder i andra perioden avgjorde.

1-0 kom efter 8.44 när Martin Johansson spelade fram Jared Aulin som satte ettan, 2-0 34 sekunder senare genom Ben Walter och även om LHC reducerade till 1-2 genom Mattias Bäckman innan perioden var över så kunde Örebro ro segern i hamn.

Vi hade äntligen lite medstuds, konstaterade Örebros assisterande tränare Roland Sättermann efter segern. Tidigare har det varit lite tvärtom, sade Sättermann, och erkände att hans närkingar kom undan med blotta förskräckelsen i andra perioden när LHC sköljde över dem, men krånglade till avsluten alldeles i onödan. Då var vi illa ute några gånger, sade även lagkapten Löwdahl, som gjorde hemmacomeback efter sin långvariga tumskada. Och det var riktigt, riktigt roligt att vara tillbaka här i kväll.

Lika roligt var det inte att heta Roger Melin och vara Linköpings-tränare denna lördag, då sviten med tre raka segrar sprack.

Vi åker på några lite tuffa utvisningar, sade Melin. Men sånt är livet. Det är bara att jobba vidare.

Å andra sidan kunde han också konstatera att hans eget lag tog inte en eller två utan tre ganska onödiga tvåminuters-utvisningar när man som bäst behövde forcera in en kvittering i tredje perioden.

Och som Henrik Löwdahl konstaterade med ett brett leende:

Det var helt enkelt vår tur att vinna.

Mer läsning

Annons