Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ordinarie Napoli går för seger

Annons

Seger och Napoli kan vara vidare i Europa League.

Då kommer Walter Mazzarri med sin starkaste startelva mot AIK på Råsunda.

Närmare 30 000 trotsar kylan och övervinner en inre bekvämlighet när det är dags att ta farväl av den gamla nationalarenan.

Serie A-stjärnorna deltar inte för att vara hyggliga.

Edison Cavani, Christian Maggio, Marek Hamsik, Salvatore Aronica och Eduardo Vargas kan fixa avancemang vid seger. Tre poäng mot AIK samtidigt som PSV Eindhoven inte vinner mot Dnipro Dnipropetrovsk och italienarna är vidare.

Jag har inte räknat på hur det ser ut, men det blir säkert en svår match. När vi möttes i Neapel vann vi med 4-0 men det var efter fyra skott på mål och vi hade en del tur. AIK är bra. De har slagit PSV Eindhoven hemma och spelat oavgjort borta, säger Mazzarri.

Därför kommer han troligen med sitt just nu starkaste lag. Borta på grund av skador är anfallaren Goran Pandev och mittbacken Federico Fernandez. Men räkna med målmaskinen Cavani på topp. Uruguayanen gjorde alla fyra målen i 4-2-segern mot Dnipropetrovsk.

Salvatore Aronica, trolig mittback från start, varnar för AIK och avslöjar att han och lagkamraterna fått information om laget.

Vi är imponerade. De slog PSV som är ett stort lag i Europa. De har haft bra resultat i allsvenskan. De är bra organiserade och det kommer att bli en svår match.

Napoli tränade en timma på Råsunda på onsdagskvällen. Tränaren Walter Mazzarri var medveten om att han och Napoli medverkar i en historisk match. Samtidigt kunde han inte förstå varför Råsunda snart blir grävskopornas rov.

Jag har tittat på arenan. Den verkar ju trevlig och jag vet inte riktigt varför man stänger ned stället, säger Mazzarri.

Ett studiebesök på Friends Arena stod uppenbarligen inte på programmet hos AIK:s välkomstkommitté...