Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orättvisa betyg på Prolympia

Skolverket riktar nu kritik mot skolor som drivs av Prolympia, det företag som tänker starta en fri grundskola i Härnösand.

Den senaste kritiken handlar om att företagets skola i Sundsvall sätter för höga betyg. Betyg som inte stämmer med de kunskaper som eleverna faktiskt har.

Det var i december som skolverket inspekterade Prolympias skola i Sundsvall och på tisdagen var rapporten klar.

- Betygssättningen inom de samhällsorienterande och naturorienterande ämnena sker på ett sätt som inte säkerställer en likvärdig och rättvis betygssättning, skriver skolverket i sin rapport.

Skolan får nu på sig till den sjätte juni att åtgärda bristerna.

Men det handlar inte bara om betygen. Skolverket anser också att lärandemiljön i vissa klasser och ämnen bör förbättras och att skolans likabehandlingsplan bör förbättras.

Man vill också att elevernas individuella utvecklingsplaner förbättras liksom tillgången till specialpedagogisk kompetens.

Skolverket skriver också att man anser att skolans lokaler och utrustning bör förbättras liksom tillgången till datorer.

Skolverket har också synpunkter på lärartätheten som är 6,4 lärare på 100 elever jämfört med 8 lärare i snitt i landet.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60