Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oracle vände till seger

Annons

Oracle gjorde det omöjliga. Det amerikanska seglingsteamet försvarade titeln i prestigefyllda America's Cup - trots att man inledde finalen mot Team New Zealand med minus två segrar och trots underläge med 1-8.

Oracle hämtade sig remarkabelt, tvingade fram en 19:e och avgörande segling på onsdagen. Och i hemmavattnen i San Francisco-bukten vann Oracle med 44 sekunder och säkrade segern med 9-8 i den 34:e och längsta America's Cup-finalen genom tiderna.

En av idrottens största vändningar var ett faktum. Och Auld Mug, havskappseglingens äldsta och tyngsta pokal, stannar därmed i amerikansk ägo.

Skepparen Jimmy Spithill har varit i en liknande situation som segrare tidigare. 2010 blev han som 30-åring den yngste skepparen att vinna America's, då Oracle vann över schweiziska Alinghi i Valencia.

Oracle-projektet drivs av it-miljardären Larry Ellison.

Längs San Franciscos kajer firades hemmasegern - Oracle är registrerad i Golden Gate Yacht Club - och Larry Ellison hoppade ombord på katamaranen från en följebåt och deltog i champagnesprutandet.

När man har ett team som det här runt omkring sig, så gör de att man ser stark ut, sade Jimmy Spithill, som är från Australien.

Mer läsning

Annons