Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oprovocerat misshandlade på väg från krogen - man döms till fängelse

De tre Härnösandsungdomarna var på väg till en efterfest när de oprovocerat attackerades av en man i 20-årsåldern. När kvinnan i sällskapet försökte stoppa bråket genom att gå emellan fick hon ett slag i ansiktet.
Nu har mannen dömts till sex månaders fängelse för misshandel.

Mannen, som förekommer under 23 avsnitt i belastningsregistret, har dömts för flera fall av misshandel och har uppenbart svårt att tygla känslorna. Så sent som i början av januari släpptes han villkorligt ur fängelse efter att ha dömts för misshandel. I mars 2015 dömdes han till fem månaders fängelse för tre fall av misshandel och även under 2014 förekommer han i belastningsregistret under misshandelsbrott.

Natten mot den 24 januari var det dags igen.

De tre Härnösandsungdomarna, två män och en kvinna, var på väg hem från krogen och hade bestämt att träffas hos en av männen för efterfest.

I förhör har de tre berättat att de plötsligt mötte två män på Pumpbackgatan.

Samstämmigt har de redogjort för hur den ene mannen först fällt omkull sitt första offer och därefter misshandlat honom med sparkar och slag när han låg på marken. När den misstänkte gärningsmannen gav sig på sitt nästa offer försökte kvinnan i sällskapet gå emellan - då fick hon ett slag i ansiktet.

De båda misshandlade männen var ordentligt blåslagna efteråt och fick uppsöka sjukvård för att få sina skador omsedda.

Vid häktningsförhandlingarna i Ångermanlands tingsrätt förnekade mannen brott via sin advokat Fredrik Lindberg, men medgav visst våld i självförsvar.

Läs mer: Åtal väcks mot våldsmannen i Härnösand - som hämtat ur en skräckfilm

Rätten menar att de misshandlade ungdomarna lämnat en trovärdig beskrivning av händelseförloppet och dömer mannen till sex månaders fängelse för misshandel. Han ska också betala drygt 5000 kronor vardera i skadestånd till sina offer.

Läs mer: Äldre man döms för attack i väntsal – "Han kallade oss för jävla neger"

■■ För mer nyheter om Härnösand, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.