Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oppositionen drev igenom fiskemotion

Socialdemokraterna har inte längre egen majoritet i kommunstyrelsen. Nu senast märktes det när alliansen drev igenom en motion om fiskvandringsvägar i Ångermanälven.

Motionen skrevs av Moderaterna, Folkpartiet, Centern, Vänstern och Västrainitiativet tillsammans. I korthet går den ut på att kommunen, som hälftenägare i Sollefteåforsen, ska förslå Sollefteåforsen AB att tillsätta en oberoende utredning som ska utreda vilka kostnader det skulle innebära att bygga en fiskevandringsväg förbi Sollefteåforsen. På samma sätt ska bolaget föreslås genomföra en oberoende utredning om vad ett eventuellt inkomstbortfall skulle bli när fiskvandringsvägen tas i drift.

Socialdemokraterna vill avslå de delarna i motionen. Eon har nämligen tidigare sagt nej och förutsättningarna för att få igenom ett beslut finns enligt socialdemokraterna inte.

Däremot ställde de sig bakom den tredje att-satsen, nämligen att ställa sig positiv till att fiskvandringsvägar byggs ut där förutsättningarna finns.

Men motionen antogs i sin helhet och socialdemokraterna fick för ovanlighetens skull reservera sig.

– Jag tror att det är första gången jag är med och reserverar mig mot ett beslut, säger Jerry Pehrsson.