Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppet hus i Docksta friskola lockade många

LÄSARTEXT
Lördagsförmiddagen den 24 november var det en väldig aktivitet med bilar vid Docksta skolan. Anledning? Docksta friskolestyrelse bjöd in Vibyggeråborna till öppet hus. Friskolan har fyllt fem år, och då ville man visa den fina skolan. Ett hundratal Vibyggeråbor hade hörsammat inbjudan.

Det första man stötte på när man kom dit, var personal från fritids, som var ute och poppade majs vid utegrillen. Jag har jobbat 42 år i skolan men har aldrig varit med om att bli bjuden på popcorn på skolgården!

Vilka man än träffade, hörde man samma sak: ”Vilken fin skola vi har!” Och skolan är verkligen fin nu.

Sedan Docksta Bordtennisklubb Aktiebolag (DBTKAB) köpte skolan av kommunen har det verkligen hänt saker. Man gjorde en renovering av den nedre våningen 2005 och hyrde ut skolan till kommunen. När så Kramfors kommun lade ner skolan 2013, var friskoleföreningen beredd. Man hyrde skolan av DBTKAB och startade friskolan. Sedan dess har DBTKAB som hyresvärd tillsammans med friskolan och med bidrag från Boverket varit med om att bland annat:

* lägga nytt tak på och måla annexet, som innehåller matsal och slöjdsalar

* asfaltera skolgården

* bygga ny sarg runt hockeyplanen.

Samarbetet med DBTKAB som hyresvärd har verkligen gått bra.

I somras var det så dags för nästa insats. Man renoverade övervåningen i skolan. Innertaket sänktes, det installerades ny belysning med dimmereffekt, och man lade in en hel del nya golv. Korridorerna, personalrummet och de flesta klassrummen målades.

Största attraktionen den här dagen – i varje fall för barnen – fanns i gymnastiksalen. Där hade skolstyrelsen satt upp två hoppborgar, en för de yngre barnen och en för de äldre.

I matsalen bjöds det på fika. Saft för de yngre och kaffe för de äldre. Till det serverades en underbart god kaka.

Det var ett trevligt öppet hus. Rektor Anna-Lena Östman sammanfattade de fem åren ungefär så här: Vi har fina elever, mycket bra personal, bra samarbete med vår hyresvärd, fint stöd av föräldrarna och hela bygden, och så går det hela ihop ekonomiskt. Vad mer kan man begära?!

Karl-Anders Nordström

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel