Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värmlandspolisen borde kanske hålla käften

/

Annons

"Det råder ingen tvekan om vilka som tar sig dessa friheter. Gäng med sju till åtta killar tillhörande gruppen ensamkommande barn".

Så skrev polisen i Värmland i en dygnssammanfattning i lördags om de sexuella ofredanden som anmälts under festivalen Putte i Parken i Karlstad som väckt stor medial uppmärksamhet.

Men det gjorde det. Rådde tvekan alltså. För sen fick Värmlandspolisen backa.

Av de sju misstänkta gärningsmännen är nämligen bara två ensamkommande ungdomar. Så nu har polisen i Värmland misstänkliggjort en hel, i lokalsamhället förmodligen lättidentifierad, grupp som sexuella ofredare utan att ha på fötterna.

Och är det nu något vi kan vara hundraprocentigt säkra på så är det att nätets rasistiska dyngspridare som köpte den första rapporten som sanning kommer att vägra acceptera rättelsen. Känner man dem rätt använder de snarast rättelsen som ett bevis för att polisen styrts av "politisk korrekthet" ätt falsifiera rapporter.

Är det för mycket att hoppas att polisen bakom dygnssammanfattningen och de borgerliga ledarskribenter som i helgen - till rassesvansens stora förtjusning - ondgjorde sig över att svenska medier i sin rapportering inte skrev ut att de som trakasserat tjejer var ensamkommande, sätter sig på sina respektive kammare och funderar över sitt bidrag till en rimlig nivå på debatten?

Just nu är det i alla fall väldigt lätt att hålla med kriminologiprofessor Jerzy Sarnecki som till Sveriges Radio på måndagskvällen har följande kritik att framföra till Värmlandspolisen: ”Är man inte säker då får man faktiskt hålla käften tills man är säker.”

Mer läsning

Annons