Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talet till nationen

Annons

Den amerikanska presidenten håller en gång per år ett tal om tillståndet i landet. Något i stil med det - fast tvärtom - gjorde den svenska statsministern igår.

Fredrik Reinfeldt avhöll sig nämligen helt från att tala om tillståndet i landet. Han berörde inte någon av frågorna som förmodligen ligger längst fram i pannloben på landets varslade, arbetslösa och långtidssjukskrivna så här i slutet av ett tungt år och i farstun på ett nytt som bara lovar mer elände:

”Vad händer nästa år?” ”Får jag sparken?” ”Kommer jag att kunna betala räkningarna?” ”Måste vi flytta?” ”Vem vill anställa mig som varit sjuk i flera år?” "Vad tänker regeringen göra för att hjälpa?"

Nä, statsministern struntade helt i de dagsaktuella frågorna och talade istället om brott och straff - och lovade ökade resurser till rättsväsendet och fler poliser på gatorna.

Kanske ville han bara berätta för alla som förlorar sin försörjning nästa år tack vara moderaternas politik, att de inte kan räkna med att komma undan om de rånar en bank.

Om de inte är styrelseledamöter i banken vill säga…

S.S

Mer läsning

Annons