Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så var det dags igen

Annons

2010 lämnade Stefan Lundkvist, tidigare distriktsordförande för Centerpartiets ungdomsförbund (CUF) i Västernorrland, det parti som han fram till dess varit så trogen. "Maud Olofsson och den övriga partiledningen i Centerpartiet har tyvärr styrt in partiet på en förödelsens och självutplåningens väg", förklarade Lundkvist för allehanda.se och klagade på den "katastrofala centralstyrningen".

Lundkvist valde därefter att gå med i Sverigedemokraterna, något som fick partiledare Jimmie Åkesson och den övriga SD-ledningen att hoppa jämfota av förtjusning. Åkesson hyllade sitt nyförvärv i ett pressmeddelande och Lundkvist gjorde kometkarriär i partiet. Som välkomstpresent fick han bland annat en plats på riksdagslistan.

På sin blogg skrev Lundkvist nu om "min nya familj" och en ivrigare försvarare av SD:s politik och ledning gick inte att hitta. Den politiska karriären fortsatte att gå bra och han avancerade till förbundssekreterare i ungdomsförbundet SDU.

Nu tycks dock Lundkvist ha blivit sur även på sin nya familj, en familj som redan var sur på honom efter att han gått hårt åt moderpartiet från talarstolen på SDU:s kongress.

I Expressen i dag förklarade därför Stefan Lundkvist att han lämnar partiet med motiveringen att han är kritisk mot "nepotismen, maktfullkomligheten och amatörmässigheten i ledningen". Ska man tro Lundkvist är Sverigedemokraterna en "disharmonisk sekt" och han vittnar om "sviniga suparsessioner".

Ord och inga visor.

Vi känner igen en del från tidigare avhopp, men visst, det är rätt välformulerat.

Nu ska Lundkvist fortsätta som politisk vilde i Uppsala kommunfullmäktige och bida sin tid. Med en ny partiledning kan han nämligen tänka sig att komma tillbaka till Sverigedemokraterna.

Han får nog hålla tummarna för att det blir så.

Något annat parti lär inte vilja ha honom.

Anders Rönmark

Mer läsning

Annons