Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naiv ochovetande

Annons

Programledaren och underhållaren Gina Dirawi har hamnat i blåsväder sedan hon på sin privata blogg publicerat en bild på en bok och satt rubriken "Kvällsläsning".

Problemet var bara att boken var "Är världen upp och ner?" av den ökände antisemiten Lasse Wilhelmson.

Det är dessutom inte första gången som det stormar kring Dirawi.

Tidigare skriverier på bloggen om att "den israeliska regeringen gör samma sak som Hitler gjorde mot deras folk fast med andra medel", och en kommentar på minnesdagen av Förintelsen om att man också borde uppmärksamma "alla palestinier som mördats av sionisterna i Israel'", gjorde att det i går bröt ut en vild debatt i sociala medier om huruvida Melodifestivalens programledare är antisemit eller inte.

Gina Dirawi var dock snabb med att göra en pudel:

"Jag förstår att jag verkar naiv och ovetande, men det var jag faktiskt i den här situationen. Jag hade inte koll och nu vet jag bättre till nästa gång, man lär sig nått av allt. Ber om ursäkt om någon tog illa vid sig, för det var inte min avsikt", skrev Dirawi i ett nytt blogginlägg (och hon raderade givetvis bilden på Wilhelmssons bok).

Gina Dirawi är en av Sveriges just nu mest kända TV-personligheter, hennes blogg läses av tusentals människor och hon är en förebild för många unga killar och tjejer. Då får man inte göra den typen av misstag.

En sak kan vi dock vara säkra på: Gina Dirawi kommer knappast att lägga upp bilder på böcker igen utan att ha kollat upp vem som skrivit och vilka åsikter som förmedlas.

Kommer det ännu ett blogginlägg av den här typen går det inte att köra på "naiv och ovetande"-spåret igen.

Då är det ingen tvekan om att det är en tydlig, och väldigt obehaglig, politisk markering.

Anders Rönmark

Mer läsning

Annons