Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör äldre attraktiva

Annons

Det säger sig självt att det inte går ihop – ett yrkesliv på mindre än fyrtio år är på tok för kort om alla ska kunna fortsätta leva gott hela livet.

De flesta, både politiker och vanliga medborgare, är överens om att vi ska ha ett fungerande offentligt finansierat välfärdssystem med en fördelning mellan friska och sjuka, mellan arbetslösa och anställda och mellan unga och gamla.

Det är de friska som jobbar i 40 år. De ska då försörja de som ännu inte börjat jobba, de som med ålderns rätt har slutat jobba och de däremellan som saknar arbetsförmåga. Omöjligt, säger både Bill och Bull.

Äldreminister Maria Larsson (kd) kom på måndagen med ett batteri av förslag på hur det ska bli mer begärligt för äldre att fortsätta vara yrkesaktiva, kristdemokraterna tror och hoppas att förslagen så småningom blir alliansregeringens.

Bland annat vill Larsson att det ska bli lättare för äldre att starta företag, att en fördubbling av jobbskatteavdraget införs och att äldre ska få rätt till tjänstledighet efter 61 års ålder. Man ska alltså med Maria Larssons förslag ha rätt att jobba fram till 72 år, men behålla dagens möjlighet att gå i pension tidigare.

Det finns två olika sätt att försöka förlänga människors yrkesverksamma tid. Med lag eller med ekonomiska incitament. Man kan helt enkelt höja gränsen för när man har rätt att gå i pension eller så kan man göra det attraktivt för arbetsgivare att anställa eller behålla äldre arbetstagare. Maria Larssons förslag gynnar främst arbetstagaren, inte arbetsgivaren.

Många av de arbetsgivare som i dag sitter med en till åren kommen grupp anställda kan behöva förnya styrkan, för att få in friska idéer och pigg personal. Detta skulle förstås lösas med en flexiblare arbetsmarknad, där möjlighet till nytt jobb finns för både ung och gammal – men där saknas det politiska modet.

För att få äldre personer att bli attraktivare att anställa eller att ha kvar i tjänst behövs en rad reformer. Bland annat måste sjuklönesystemet ändras. I dag betalar arbetsgivare sjuklön de första två veckorna, med en karensdag undantagen, vilket kan missgynna de – oftast med något bräckligare hälsa än genomsnittet – äldre. Larssons förslag om deltidstjänstledigt efter 61 år lockar möjligtvis den enskilde, men kan mycket väl avskräcka arbetsgivare att anställa äldre.

Yrkeslivet behöver förlängas för att vi ska kunna ha god välfärd, bra utbildning och dräglig pension. Detta kan göras genom att utbildningstiden i början av livet kortas – vilket enklast skulle göras med mer koncentrerade studier och tre-terminerssystem – och att människor går i pension senare.

Maria Larssons förslag är en början, men om förslagen ska bli regeringspolitik bör det nog läggas till ett batteri med arbetsgivarvänliga förslag. Då kan de äldres kompetens även bli synligt attraktiv.

STINA MORIAN

Mer läsning

Annons