Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför såg Per Wahlberg (M) till att tvinga bort HR-direktören Karin Åhström

Artikel 8 av 21
Ledare om Region Västernorrland
Visa alla artiklar

Smart av oppositionsrådet att stoppa kontroversiell tillsättning.

Annons
Oppositionsråd Per Wahlberg (M).

Det är bra lustigt men samtidigt djupt bedrövligt att följa de många turerna och skandalerna i Region Västernorrland.

Nu senast avslöjades hur oppositionsrådet Per Wahlberg (M) har fortsatt fraternisera med Anders L Johansson trots de många härvorna som kopplats till den förre landstingsdirektören.

Att Wahlberg dessutom inför tevekamerorna visade alltför stor förståelse för Johanssons ovilja att besvara medias berättigade frågor om Thelinaffären var också det rätt anmärkningsvärt.

Och djupt förtroendeskadligt för honom.

Möjligtvis handlade det om stress. Margareta Berglund Rödén var ju också med på mötet. Det intressanta med Per Wahlbergs tabbe är att notera vad misstaget ledde till bara några dagar senare.

Västernorrlands tilltänkta nya HR-direktör, Karin Åhström. Bild: Julia Sjöberg,  Göteborgs Stad.

Att tillsättningen av den nya HR-direktören Karin Åhström avbröts handlar nämligen i hög grad om att oppositionsrådet ville bättra på sitt anseende efter träffen med herr Johansson.

Och utan support från Moderaternas starke man i länspolitiken så vågade inte heller Socialdemokraterna välsigna rekryteringen.

Hans Wiklund, regiondirektör i Region Västernorrland.

Egentligen är det hela rätt absurt. Man kan verkligen fråga sig hur regiondirektören Hans Wiklund kunde komma på tanken att vilja rekrytera en korruptionsanklagad chef från Göteborg efter alla turerna runt Thelin och HR-funktionen. Ett rent misstag förmodligen.

Regiondirektören blev luggad

Det centrala här är dock inte att reda ut Karin Åhström redlighet. Eller att göra en stor sak av att regiondirektören blev rejält luggad av länspolitikerna för sin obetänksamhet.

Det väsentliga i storyn om den havererade HR-rekryteringen är att se hur de två största partierna i Region Västernorrland nu har uppnått en form av terrorbalans gentemot varandra.

S + M = Sant

Sakpolitiskt borde det heller inte vara ett problem för partierna att bilda en blocköverskridande majoritet efter valet.

Alla artiklar i
Ledare om Region Västernorrland
Annons