Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsmarknadens B-lag

/

Annons

Hur gick det ens till när så många arbetare plötsligt förlorade sin anställningstrygghet trots att de fortsatte gå till exakt samma arbetsplats, jobba för samma arbetsgivare, hänga in sina kläder i precis samma skåp och utföra precis samma jobb?

Mer än 600 000 personer på arbetsmarknaden, bara inom Kommunal över 180 000, vet inte säkert om de har jobb i morgon, nästa vecka eller när kontraktet går ut om två månader.

För vissa beror det på om de svarat tillräckligt snabbt på morgonens sms med ett jobberbjudande.

Speciellt inom vården och handeln används dataprogram som skickar ut ett sms till en inhoppare om en ordinarie anställd blivit sjuk eller måste stanna hemma med sjukt barn. Om och när det smset kommer har hon 15 sekunder på sig att svara. Gör hon inte det fortsätter programmet med nästa namn och nummer.

Visstidsanställningarna har blivit ett daglönarsystem för 2000-talet som högern försvarar för att det är viktigt med en ”flexibel” arbetsmarknad. För att de, å företagens vägnar, menar att det helt enkelt är för dyrt att anställa och för att visstiderna för de flesta faktiskt leder till en tillsvidareanställning. Ett otryggt jobb är bättre än inget jobb.

När frågan diskuterats tidigare har bilden som bland annat Svenskt Näringsliv målat upp den att facket (och vänsterpolitiker) vill få bort alla tillfälliga anställningar från arbetsmarknaden – säsongsarbeten, vikariat, inhopp under arbetstoppar – och att det är just dessa typer av jobb som dominerar visstidsanställningarna.

Mot den bilden blir en ny rapport från Kommunal om tidsbegränsat anställda inom Kommunals område, ett lämpligt vaccin. Och ett lämpligt dokument att drämma i huvudet på politikerna som styr offentlig sektor. För det är där utnyttjandet är som värst – och samtidigt mest omotiverat.

Man kan säga mycket om offentlig sektor, men knappast att efterfrågan på arbetskraft fluktuerar kraftigt från vecka till vecka. Äldreboenden är inte Liseberg med kraftigt säsongsbetonat tryck.

Det finns ingen rimligt anledning alls till att 180 000 kommunalare ska utnyttjas som gummiband inom verksamheterna i flera år istället för att få schyssta och trygga arbetsvillkor som de tillsvidareanställda kollegorna de jobbar bredvid.

Och inte bara för anständighetens skull. Att hålla sig med daglönare blir olönsamt i längden när ingen vågar ifrågasätta någonting på arbetsplatsen som inte fungerar. Eller när ingen känner lust att utveckla arbetet och göra det effektivare eftersom det ändå inte spelar någon roll.

Visstidsanställningarna är ett misslyckande.

Mer läsning

Annons