Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt är mobilerna i skolans fel!

/

Annons

”Mobilförbud i skolan gjorde att unga missade sommarjobb”, skrev Sydsvenskan i en rubrik häromdagen.

Ett inlägg i debatten om vilken, om någon, roll mobilerna ska ha i skolan och i klassrummen skulle man kunna tänka sig.

Men det är det så klart inte. Inte en enda ungdom i Svedala, som historien utspelade sig i, missade sommarjobb på grund av skolans mobilförbud.

Skulden här är istället kommunens som, trots att det handlade om tonåringar som på vardagarna tillbringar större delen av dagen i skolan, försökte kontakta dem gällande sommarjobb på telefon just den tiden. Det var väl ytterst korkat? Inte minst som kommunen enligt sommarjobbsansökan skulle återkomma via mejl.

Nu ringde de istället femtonåringar i skolan, vars mobiler SJÄLVKLART bör vara avstängda i klassrummen (och även om de inte varit avstängda så är det väl ingen som tycker det är rimligt att 15-åringar tar samtal på mobilen under lektionstid?!), och när de inte svarade detta samtal lämnade handläggaren inget meddelande utan räknade det helt enkelt som ett återbud på ett jobb!

Helt idiotiskt och oprofessionellt förstås - och en förälder kontaktade därför kommunen och den ansvariga chefen och beskedet därifrån att allt var en miss. Ungdomarna som missat ett sommarjobb skulle få en ny chans och kommunen lovar se över sina rutiner till nästa år. Detta rimligen genom att faktiskt skicka svar på ansökningar via mejl som de som sagt uppgett på ansökan.

Riktigt vad skolan och mobilförbudet hade med historien att göra, misslyckas Sydsvenskan dock helt förklara. Men det blev en klickvänlig rubrik i alla fall.

Mer läsning

Annons