Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst lever klasskampen ännu

Annons
Visst lever klasskampen ännu

Jodå, Lennart Näström, Svanön! Visst lever klasskampen inom socialdemokraterna. Du är välkommen vilken dag som helst att diskutera klass och klasskillnader utifrån vårt nya partiprogram med mig.

Det är bara det att du kanske kommer till insikt om att samhället har förändrats. Dom gamla klasskillnaderna har till viss del ersatts av nya. Det har vi uppmärksammat i det nya programmet.

Det är inte längre så enkelt som att säga att den och den tjänar så lite, alltså tillhör han den och den klassen. Det finns andra utgångspunkter än arbete och lön att ta hänsyn till.

Kvinnor är i dag en egen klass. Dom behandlas sämre på arbetsmarknaden. Kvinnor som söker jobb i dag kan bli ställd inför frågan om dom snart tänker skaffa barn. Svarar dom ja så får dom svaret att dom inte är aktuella för anställning.

Invandrare är en annan klass. Invandrare blir diskriminerade nästan överallt i samhället. Inte bara i arbetslivet utan också i det sociala livet.

Människor med andra problem som funktionshinder, inlärningsproblem eller som kommer från problematiska uppväxtförhållanden har också egna klasser.

Vårt uppdrag som socialdemokrater är fortfarande att utrota klasskillnaderna. Både dom gamla och dom nya.

Kom och hjälp oss med det, Lennart Näström, Svanö!

Rainor Melander

Socialdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons