Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi har tröttnat – varför har vi inte fått en bättre skolgård?

/
  • Ängetskolans baracker (vita) förstör möjligheterna till uteaktiviteter på rasterna, skriver en av skolans elever och efterlyser respons från politiker.

Annons

Jag är en besviken tolvåring som går på Ängetskolan. På baksidan av vår skolgård hade vi förut en väldigt stor fotbollsplan, cirka hundra meter, men det har vi inte längre.

Nu har vi bara cirka åtta meter av planen kvar för att det har byggts baracker, så kallade förskolor.

Detta gör att vi måste dela upp oss på vintern när vi åker skridskor för att vi inte ryms. Nu på sommaren kan alla som vill inte spela fotboll längre för att vi inte ryms. Vår 50-meters löparbana har förkortats till cirka 25 meter på grund av att barackerna/förskolorna tar upp den platsen.

Det som gör mig/oss som går på Änget mest arga är att kommunen lovade att vi skulle få en bättre skolgård också men det har vi inte fått! Sedan jag började skolan så har de i stället plockat bort både klätterställningen och gunghästarna.

■■ För fler insändare, klicka här.

Det är snart fyra år som gått sedan de lovade oss en bättre skolgård, men vi har inte fått någon än! Plus att när de byggde den första baracken sa de att det bara var tillfälligt och att baracken skulle stå där i max två år.

Nu har det gått två år och vet ni vad? De har byggt en till barack.

Ska det behöva vara så här? Vi har nästan ingenting att göra på rasten. De saker vi leker med har vi byggt själva.

Vi har tröttnat på det här! Finns det någon politiker som kan besvara min insändare och förklara varför de ljög när de satte upp barackerna, och varför vi inte har fått en bättre skolgård?

Ängetelev som vill ha roligt på rasten

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons