Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vart är vården på väg egentligen?

Annons

Min gamle sjuke morfar vart inlagd på Örnsköldsviks sjukhus på grund av dåligt allmäntillstånd. Han är inkontinent och kan inte sköta sin nedre hygien riktigt bra utan hjälp.

Jag var upp till honom samma dag som han kommit till en vårdavdelning och märkte då att han var helt nerkissad på byxorna framtill. Frågade honom varför han inte hade skydd på sig, fick till svar att han hade påpekat detta men att personalen inte hade tid att hjälpa honom med detta. Han fick istället vara nerkissad. Jag tog saken i egna händer och tvättade honom och bytte kläderna samt tog på ett skydd.

Nästa dag kom jag dit igen och till mitt förtret var det likadant igen! Jag fick nog och gick till en i personalen och sa att nu får ni hjälpa min gamle morfar med hans hygien. Fick till svar att hygienen är inget vi prioriterar utan vi gör andra saker!

Hur f-n kan man låta människor ligga i sitt eget kiss i flera timmar? Vet inte ansvariga att dålig hygien sprider en massa bakterier och det i sin tur gör att fler blir sjuka? Vart är empatin och medmänskligheten?

Vart är vi på väg egentligen i samhället? Men det är klart, pengarna går väl som vanligt till de som sitter högst upp i hierarkin, men en sak är säkert, alla blir vi gamla, även de.

Besviken anhörig.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons