Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vargen och människan

Annons

Media ställer frågor som "Vill du ha varg i Sverige?". Det målas ofta av media upp en romantiserande bild av vargen. Varför då? Varför berättar media inte om det faktum att många människor dör av vargangrepp utomlands där det finns täta vargpopulationer av varg som vant sig vid människor. Berätta om vargforskaren och professorn Valerus Geist´s forskning i Kanada och om de 7 stegen. I Sverige har vi nu haft ett flertal fall där man kan säga att vargen är på det sjätte steget , enligt Geist. Det sjunde innebär fullt ut angrepp!

Med tanke på de många rapporter som kommit nu på senare tid om vargar som tar sällskapshundar inne på gårdarna, förföljer ryttare och folk som rastar sina hundar, som uppehåller sig vid förskolor och nära bebyggelse tycker jag att media har ett ansvar att berätta om fakta kring vargen och dess potential som rovdjur.

Exempel från vargtäta områden;

För invånarna i Ryska Astrakhan - regionen blev den hårda vintern 2003-2004 extra förödande med över 20 vargattacker och 8 dödsfall varav några var barn.

Visst är vargen ett vackert och respektingivande rovdjur men var har vi plats för den?

Jag vet inte. Jag vet bara att jag vill inte ha dem på mina marker eller i min närhet

Bo Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons