Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vallöften är till för att hållas – huka er S, nu laddar POSK om"

/

Annons

Vallöften är till för att hållas. S-löftet från 2009 var att driva Nickebo. S-löftet 2013 var att inte sälja Nickebo. Dagen efter valet sade ordföranden: ”Jag ser framför mig fyra konfliktfria år.” Men med politiken istället för kyrkoordningen blir det konflikter. Kyrkoordningen stadgar hur beslut ska fattas.

S-ordningen var: Sälj så fort som möjligt och så billigt som möjligt. Socialdemokraterna lovade dessutom att de skulle kräva köparen på två miljoner kronor om det inte blev arbetsmarknadsprojekt under tre år. Det är nu dags att skicka fakturan – eller var det också ett tomt löfte?

Socialdemokraterna i kyrkorådet har ännu inte fått ansvarsfrihet för 2014. Det var det år då Nickebo skänktes bort. Ärendet prövas nu i Svenska kyrkans högsta instans.

■■ INSÄNDARE: Kyrkorådet jäviga – gav sig själva ansvarsfrihet

Ordförande Christina Meltin Westerlund sade också 2013 i en artikel i Tidningen Ångermanland att kyrkan inte ska styras med en massa tjafs. Vad är tjafs? Tycker du att det är tjafs när jag anser att besluten ska fattas på ett korrekt sätt med ickejäviga ledamöter?

Eller menade hon POSK, som är ett partipolitiskt oberoende valalternativ och var med före 2013? Huka er Socialdemokrater! För nu laddar POSK om.

Sigbritt Hamrin

■■ LÄS MER: Nybyggnationer – exklusiva bostäder planeras vid Nickebo

■■ För fler insändare, klicka här.

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons