Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valfrihet i barnomsorgen ?

Annons

För mig verkar det helt absurt att kommunen kan ändra förutsättningarna så dramatiskt att en bra fungerande dagisverksamhet med 100-procentigt föräldraengagemang måste läggas ner.
Morkullan i Gimåt startades så sent som 1995.
Rent ekonomiskt bygger dessa föräldrakooperativ på en skillnad i dagisavgift mot kommunalt dagis.

Denna ekonomiska skillnad är en viktig morot, som behövs för att någon ska vilja driva och ansvara för verksamhet, personal, fastighet, drift och underhåll. Den har räckt för att få föräldrar att bedriva och ansvara för verksamheten. Från detta utgångsläge innebar det även en besparing för kommunen (oss skattebetalare).

Det måste vara helt oacceptabelt att samma kommunala ledning som gav möjlighet att starta verksamheten nu ändrar förutsättningarna till den grad att verksamheten måste läggas ner!
Vilket hån mot de föräldrar som byggt upp verksamhet och lokaler från start, med en massa nedlagd tid och arbete.
Elvy Söderström förklarar att vi har valfrihet och alternativ i barnomsorgen och nämner dagmammor och kooperativ som bra exempel.

Anders Kvarnström verkar vara av en annan uppfattning och tycks hellre vilja överföra verksamheten i kommunal regi. Han är väldigt oförstående inför problematiken. A K vill helt tydligt inte ha alternativ i barnomsorgen, även om det sparar på skattemedel.
Ingegärd Wärnesson skrev på ledarspalt i tidningen Ångermanland att Kommunerna ska givetvis ersätta även dessa verksamheter för det inkomst bortfall som maxtaxan innebär. Var står socialdemokraterna egentligen?
Vad tycker alla förskolelärare,som får allt större grupper att ta hand om, småbarnsföräldrar,den politiska oppositionen och skattebetalarna?
För mig ger handläggningen av detta många signaler om vår kommunala ledning. S verkar visa att gamla traditioner gäller före allt sunt förnuft och till vilket pris som helst.FÖR VALFRIHET OCH
ALTERNATIV I BARNOMSORGEN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons