Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är det med dessa båtägare?

/

Annons

I och med den nya sjöfyllerilagen som trädde i kraft häromåret så hör jag allt oftare kommentarer typ Nu är det lika bra att sälja båten, då man inte ens får ta sig en öl. eller Om man är ute med båten en het sommardag och gör ett strandhugg så får man inte ens ta en öl. Dom har ju förstört båtlivet. Sedan så får vi läsa/se i massmedia där diverse kända personer uttalar sig om att nu är det åt h…..te, åtminstone en öl borde man väl få ta. Då försvarar sig vissa med att Havet är stort och om jag är ute i min eka och tagit mig några järn så kan jag inte ställa till så mycket, det finns plats åt alla. Jämför. Jag bor uppe i Tjärn utanför Solberg och vill ta mig några järn, sätter mig i bilen och kör till Degersjö. Det är så litet trafik här uppe så det kan inte hända något, det finns plats åt alla.

Jag är själv ett stort fan av att åka motorcykel (åkt sedan 1976) och åker ett antal mil varje sommar. Måste erkänna att jag inte är den som spottar i glaset vill gärna ta en öl eller två.

Det bästa är att en skön sommardag ta sig en tur med mc;n, i vårt sköna landskap. Men har inte efter alla dessa år som motorcyklist ännu känt att jag måste ta mig en öl medan jag är ute på en tur, trots det varma vädret. Nej ölen får vänta tills jag kommer hem och jag kan inte se detta som ett problem.

Sedan kan man fundera varför det tagit så lång tid att få till en promillegräns på sjön. Det är trots allt fortfarande stora skillnader, exempelvis att båtar under en viss storlek/fart fortfarande inte får stoppas för rutinkontroll, skillnader i lagen sjöfart kontra vägtrafik, exempelvis körkort/åldergräns på snöskoter jämför vattenskoter med mera. Varför denna skillnad?

Ronnie, var ordningsman i skolan och lider fortfarande.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons