Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V stödjer de strejkande

/
  • ”Vi kan aldrig acceptera den utveckling som sker när staten tar sitt ansvar från skattefinansierad verksamhet som läggs ut på entreprenad”, skriver skribenten.

Annons

I Skåne står många tåg och bussar stilla sedan 250 lokförare och tågvärdar tagits ut i strejk av fackförbundet Seko. Konflikten gäller framförallt anställningsvillkoren. Facket menar att arbetsgivaren Veolia försöker förvandla heltidsanställningar till timanställningar och konflikten bröt ut när Veolia sade upp 250 tågvärdar.

Vänsterpartiet Härnösand stödjer de strejkande fullt ut. Vi kan aldrig acceptera den utveckling som sker när staten tar sitt ansvar från skattefinansierad verksamhet som läggs ut på entreprenad. Kommersiella vinstintressen får inte gå före schyssta villkor och trygga anställningar.

Vänsterpartiet Härnösand anser att den aktuella konflikten i Skåne mellan Veolia och Seko bara är ett av många exempel på en försämrad situation inom transportsektorn på svensk arbetsmarknad, där arbetsgivarna hänsynslöst flyttat fram sina positioner och medvetet försöker försämra villkoren för de anställda.

Nu är det dags att sätta emot och tydligt markera att detta inte är ett acceptabelt beteende på svensk arbetsmarknad, varken som nu i Skåne eller den dagen det gäller Västernorrland och Härnösand.

Martin Neldén

Ordförande Vänsterpartiet Härnösand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons