Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utveckla Härnösands sjukhus

Annons
Utveckla Härnösands sjukhus

Det finns många skäl för att bevara och utveckla Härnösands sjukhus till ett väl fungerande sjukhus. Då kan man här ta emot fler patienter från Sundsvall och därmed minska de långa köerna och överbeläggningarna där.

Härnösand har varit räddningen tidigare och hjälpt Sundsvall att minska köer och väntetider till ortopedi- och kirurgimottagningen. Väntetiderna har varit kortare i Härnösand. Tre månader jämfört med sex till tolv månader i Sundsvall.

Köerna till röntgen löstes med hjälp av Härnösand. Väntetiderna minskade från nio månader till sex veckor, tack vare att personalen gick in och jobbade extra övertid. Och Härnösand fick rycka in när datortomografen i Sundsvall havererade, och så har det varit under lång tid.

Detta visar väl klart och tydligt, att även sjukhuset i Härnösand måste bevaras och utvecklas till ett väl fungerande sjukhus, eftersom vårdbehovet kommer att öka ännu mer i fortsättningen, och det är också livsviktigt både för kommunens och näringslivets utveckling, och för alla som bor och verkar här. Det gagnar även hela länets utveckling, om fler kan få arbete och försörja sig även här i Härnösand inom hälso- och sjukvården, där de behövs mer än någonsin efter alla neddragningar.

Nedläggningshoten måste upphöra mot vårt sjukhus och dess personal, som måste få arbetsro och framtidstro, för att orka fortsätta sitt ansvarskrävande arbete. Så här har landstingsrådet Stig Andersson uttalat sig i denna fråga 1998: "Det är bra med dagkirurgi i Härnösand, och vi har satt politiskt stopp för de krafter som vill föra över verksamheten till Sundsvall".

Ett mycket klokt beslut tycker jag.

Ragnar Hjelmberg

Härnösand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons