Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utlandsresor - till vilken nytta?

Annons
Utlandsresor - till vilken nytta?

Återigen kan vi skattebetalande Sollefteåbor konstatera att en resa planeras av och för kommunens beslutande politiker och deras bundsförvanter. Denna gång ställer man ånyo kosan mot Madison, en studieresa för att lära sig hur man handskas med vår arbetslöshet. En studieresa till det land som det svenska socialdemokratiska partiet tidigare så hårt kritiserat för dåligt handhavande av sina egna arbetslösa och samhälleligt utslagna.

När man dessutom betraktar gruppens personsammansättning torde en kraftig utgallring kunna göras utan att minska förutsättningarna för att hemföra en kunskap som skulle gynna vårt eget kunnande att bättre handskas med vår egen arbetslöshetssituation. Redan här kan man ifrågasätta avsikten med resan, är det månne en skattefinansierad rekreationsresa, eller?

Den tidigare resan gick till Japan. I den resan deltog Mona Westerlund. Mona, som tidigare arbetat inom äldreomsorgen, blev bjuden av sin arbetsgivare, Sollefteå kommun, att få åka med älvbåten Ådalen III på en resa längst älven, men avstod enligt artikel i tidningen med den förklaringen att:

"Kommunen borde väntat till ett bättre tillfälle när ekonomin kommit på fötter igen. Omsorg och skola tycker vi är viktigast - båtresor kan vi betala själva om vi vill åka".

Det var då det, i början av hennes politiska karriär. Nu har hon hamnat på den himmelska tronen och tycker att dessa kompensationsresor är helt acceptabla, kostnadsskillnaden till trots. En resa med Ådalen III kostar 200-300 kronor/person, resa till Japan kostar 35000-70000 kronor/person. Dessa, i gräsrötternas ögon förtäckta semesterresor, är en skam för Sollefteå kommun speciellt i en tid när kommuner ekonomiskt förblöder.

Nej, ställ in dessa nöjesresor. Lägg dessa pengar och Er egen energi, i mån sådan finns, på att förbättra förutsättningarna för våra skolor i kommunens ytterområden, och att tillskapa möjlighet för äldreboende/biståndsboende i varje kommundel såsom socialtjänstlagen föreskriver, nämligen att vårdtagarna skall beredas möjlighet att vårdas i sitt hemområde.

Stötta de privata initiativ som arbetar för dessa behjärtanvärda projekt, som exempelvis, Resele och Eds byalags envisa kamp för att återskapa Resedagårdens äldreboende.

Eller måste vi, för att finna en acceptabel trygghet för våra barn och äldre, flytta till andra kommuner med större samhällsansvar för dessa verksamheter.

Kan kommande val ge oss ett större hopp?

Orolig och upprörd skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons