Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utfört arbete viktigare än genomsnittlig ålder

Annons
Utfört arbete viktigare än genomsnittlig ålder

Det stundar kyrkoval.

Bland allt som skrivits och sagts med anledning av detta läste vi för ett par veckor sedan en artikel i Tidningen Ångermanland som noggrant redovisade medelåldern hos dem som kandiderar till förtroendeposter i de tre största församlingarna i ådalskommunerna.

Jag hoppas att normalkritiska läsare som orkade igenom sifferexercisen trots allt bedömer det arbete de valda utför som viktigare än deras genomsnittliga ålder.

I andra sammanhang hävdas det ibland att förtroendevalda från de politiska partierna inte borde ha något inflytande över kyrkans verksamhet.

Man väljer då att bortse från det historiska sammanhanget och den kulturella och sociala roll Svenska Kyrkan haft och alltjämt har.

Kyrkans organisation knyter an till det samhälle kyrkan är satt att verka i. Vidare är det ansvar för begravningsväsendet som församlingarna har givet av staten. Detta omfattar som bekant alla, även dem som tillhör andra samfund eller inget samfund alls. (Kyrkogårdsnämnden är enligt begravningslagen kyrkogårdsmyndighet och har som sådan en rad formella skyldigheter).

De traditionella partierna s, c och kd är företrädare för den representativa demokratin, kandidaterna är nominerade av dem som de är satta att representera. Det är högst rimligt att Svenska Kyrkan, som är en öppen demokratisk folkkyrka, styrs demokratiskt av förtroendevalda utsedda efter samma principer som till andra folkvalda organ.

Rösta i kyrkovalet!

Dick Edström (s) snart 59 år

Ordförande i kyrkorådet i Gudmundrå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons