Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafiksituationen vid Domsjöskolan ett elände – bilar parkerar utan tanke på säkerheten

Annons
Bilar parkeras på eller vid övergångsställen – hur säkert är det för alla barn på Domsjöskolan? skriver signaturen En av alla boende runt skolan. Bild: Eleonora Brodd/Arkiv

Utanför Domsjöskolan står oftast sex till åtta bilar parkerade på vägen mitt emot skolan, vilket jag och många boende i närheten anser trafikfarligt. Ofta står bilar vid eller på övergångsställena på vägen. Finns ingen ledig plats att stå på parkerar man på närmaste väg nära korsningen. Ni kan ju själva tänka er risker med barn som ska passera denna väg åt olika håll. Barn springer ju lite hur som helst.

Hur trovärdiga blir lärare och andra som är ute med barnen på promenad när de ska prata trafikvett med eleverna? Ännu värre är situationen nu med en smalare väg med tanke på all snö.

Eftermiddagarna är ännu värre. Då står det bilar även på sidan mitt emot skolan. Troligen föräldrar som ska hämta barn. Dessutom ska skolskjutsarna samsas där.

Att som boende komma uppför backen, ibland med släpvagn är inte roligt, framförallt vid halt väglag. Då är man tvingad att backa, med eller utan släpvagn, nerför en hal och isig väg.

Ansvariga på Örnsköldsviks parkering, personal på Örnsköldsviks kommun och även polisen har på ett möte genom Domsjö Gårdsägareförening fått information om detta. De meddelar sedan föregående år att detta ska åtgärdas.

Har något hänt? Nej.

Därför Jan-Olov Häggström säger jag att kommunen är lika tungrodd som du säger att landstinget, numera Region Västernorrland är.

En av alla boende runt skolan

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Läs också: Stora satsningar på skolors utemiljöer i Örnsköldsvik: "Fantastiskt roligt"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons