Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar i behov av extraljus

Annons
Tjuvar i behov av extraljus

Som pensionär och glesbygdsbo i Västernorrland behöver man ha bil för att vara någorlunda oberoende. Särskilt under denna mörka höst måste man förse bilen med extra belysning.

Det gick åt några tusenlappar av den fattiga pensionen att få påmonterat två fina boschlampor på åkdonet. De hjälpte upp betydligt att färdas säkrare på de nermörka vägarna. Ibland måste man ge sig av miltals för att skaffa mat och potatis.

Döm om min häpnad och vrede, då jag kom ut morgonen den 3 december och fann att någon behagat slita av de surt förvärvade lysena.

Kände nig bitter och utsatt när jag gick runt huset (gamla pensionärshemmet i Nyadal) och fann att även grannarnas bilar blivit plundrade.

En ljustörstande liga härjar tydligen i nejden. För en ensam mörksens gärningsman skulle väl knappast ha nerver att i lugn och ro under längre tid ägna sig åt detta demonteringsarbete?

Det måste väl vara ett snabbjobb av fler, när bilarna står cirka en meter från huset? Kriminalitet har tydligen kommit till vår lugna by.

Men nu till själva poängen: Min gamla trogna schäfertik, som också är utbildad bevakningshund vid Flygvapnet, markerade tydligt något på förnatten. Men jag reagerade fel och blev irriterad och ville sova vidare.

Hon gav sig dock inte, utan kom till min säng och gnällde, varvid jag slängde en kudde efter henne. Vi hade varit ute sent och rastat så jag trodde inte det var något sådant.

Till saken hör att en granne arbetar på oregelbundna tider och kommer ibland hem nattetid. Han har dessutom själv en hund som följer med och då kommer in i "vårt" revir runt huset. Detta föranleder ofta markering.

Efter min felaktiga tillrättavisning gick stackars Ina och lade sig vid dörren. Jag inbillade mig att hon "tjurade" och trynade vidare.

Under åratals arbete som hundinstruktör har man alltid predikat: "Lita på hunden" - och gör så själv denna tabbe.

Om jag bara sett ut genom fönstret, hade det kanske kunnat förhindra tjuvarnas framfart.

Sens moral: Av skadan kan man bli ännu visare och hundar kan också lära gamla hussar att stå upp.

Alf i Nyadal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons