Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tandläkarfrågan i Junsele

/

Annons

Landstinget satsar 3 miljoner på att lösa tandläkarbristen i Junsele utan att lyckas!

Tandvårdchefen på landstinget talade i tidningen med en viss stolthet(?) att den omtalade tandvårdsbussen snart ska vara i trafik. Jag är nog inte ensam som undrar hur tandvårdschefen har räknat för att komma fram till att bussen är en god affär för oss skattebetalare.

För en vanlig medborgare verkar den här satsningen på Ramsele vara en ekonomisk vansinnighet. Fakta är att bara bussen kommer att kosta cirka 2,5 miljoner, och då är den inte färdigutrustad. Låt oss räkna:

Flytten till Ramsele och ombyggnad av lokaler kostar cirka 250 000 kronor, bussen kostar 2 500 000 kronor, Kostnad för busskort till ett par personer som ska köra bussen cirka 50 000 kronor. Driftskostnader för bussen ligger säkert på 100 000 kronor årligen. Totalt blir det 3 miljoner och då är det lågt räknat.

Om landstinget hade löst frågan genom att ha en taxi som körde från Junsele till tandläkaren i Ramsele fem dagar i veckan i 40 veckor per år hade det kostar cirka 200 000 kronor årligen.

Slutsatsen är att vi patienter kunde ha åkt taxi från Junsele till Ramsele i minst 15 år utan att landstinget hade kommit upp till kostnaden för tandvårdsbussen. Sen har nog tandvårdschefen glömt att räkna in att driftskostnader på 15 år är 1,5 miljoner kronor som ska läggas i potten.

Tre miljoner satsas utan att transportproblemet för de som ska till tandläkaren är lösta. Alla gamla i Junsele som behöver åka till tandläkaren och saknar bil är lika rådvilla. Även om tandvårdschefen satsar miljoner. Vi kan åtminstone kräva information om vad som gäller vid transporter.

Landstinget har som bekant mycket dålig ekonomi. Om alla är lika dåliga på att räkna som tandvårdschefen så förstår vi skattebetalare varför landstinget ständigt går med förlust.

Åke Nilsson, Junsele

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons