Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack Norrtåg för en oförglömlig bröllopsdag

/

Annons

Vi planerade tidigt, redan i september, för att göra Stockholm den 7 december, vår 22:a bröllopsdag. Lite fest och sedan julkonsert på Globen, övernattning på Clarion Hotel Skanstull.

Resultatet blev Norrtåg tur och retur Härnösand-Sundsvall, det tog sex timmar, sedan var hela firandet över.

Vi åkte bil från Noraström på morgonen för att äntra tåget kl 08:58, när vi kom till stationen kunde vi se att avgång var ändrad till 09:20. SJ:s tåg mot Stockholm avgick från Sundsvall 10:00, vi anlände Sundsvalls station 10:13, tågvärden på Norrtåg beklagade men det skulle nog gå att boka om på SJ till en senare avgång.

SJ hade nästa avgång till Stockholm 12:00, det var fullbokat, men man kunde åka med, och få stå hela resan, det var inte möjligt för mig, mina fötter skulle inte tåla de, efter fyra månaders sjukvårdsbehandling, och ännu inte helt läkta.

Nästa alternativ var avgång kl 14:00, där fanns möjlighet till platsbiljett, men vi måste vara framme i Stockholm 15:00, så det var inte något alternativ för oss.

Vi bestämde oss för att avbryta färden och åka hem tillbaka, vi bokade Norrtåg till Härnösand avgång 12:10, 15 minuter före ropade man ut avgången, vi var cirka 50 resenärer som gick ut på perrongen, stod där i snöyra och snålblåst, dörrarna gick inte att öppna, personalen sprang fram och tillbaka inne i tåget, 16 minuter över 12 öppnades dörrarna, och vi kunde gå in och ta plats.

Tiden gick, fyra till fem gånger hördes en röst i högtalaren, vi har lite tekniska problem, men avgång beräknas kunna ske om några minuter.

14:02 började tåget röra på sig, och ungefär 15:00 rullade vi in på Härnösands station.

Väl hemma igen, står vi nu med tåg- och evenemangsbiljetter, avgift för avbokning av hotell, men det är väl inga problem, för det ersätter Norrtåg enligt biljettbokningen på Sundsvalls station, samma besked fick vi av tågvärdinnan på Norrtåg, om inte, så blir nog premiärturen med Norrtåg både den första och sista.

Inger o Kjell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons