Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige stöder en resolution som stjäl ett annat lands rätt till historien

/

Annons

Att Sverige intagit en allt mer Israelfientlig hållning har vi under en längre tid kunnat konstatera. Men tydligen har det inte varit tillräckligt.

Sveriges röst för FN-organet Unescos resolution 199/EX19 – där enbart muslimska benämningar används för Tempelberget och västra muren i Jerusalem, förnekar inte bara Israels band till dessa platser, utan även vår kristnas historia förnekas. Ty finns inte Israels band till dessa platser, då stämmer inte heller Bibeln. Många kanske inte blir upprörda över det, men för oss kristna är det ett förkastande av våra rötter.

Unesco är världssamfundets organisation för utbildning, vetenskap och kultur. Av de 58 länder som utgör styrelsen i organet, röstade 33 för resolutionen, sex emot och 17 avstod. Sverige gjorde gemenskap med diktaturer och tvivelaktiga stater. Tyskland, England och USA är några av de stater som hade kuraget nog att rösta emot, Frankrike ångrar sig i efterhand när de konfronterades med Israels premiärminister Netanyahu.

Trycket från den muslimska världen verkar få hyggliga länder att stödja en förfalskning av historien. Sverige stöder medvetet en resolution som stjäl ett annat lands rätt till historien och avfärdar det kristnas arv. Judar och kristna kan man kränka, det vet ju alla, det är ofarligt, i alla fall på kort sikt. Men att vårt älskade Sverige hamnar i detta sällskap borde få flera än oss judar/kristna att uppröras.

Thomas Lundgren

■■ För fler insändare, klicka här.

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons