Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige har allt för låga födelsetal

Annons

Sverige har (alltför) låga födelsetal. Och varför ska man föda barn om man inte får ha dem annat än på kvällar och helger? Kvällarna kan vi räkna bort. Då är vi föräldrar så trötta efter en hel dags arbete att det gäller att ge barnen mat och sedan jobba med hemarbete medan barnen sitter framför tv:n. Sedan är det dags att gå och lägga sig för barnen.


Föräldrarna behöver få mer tid för sina barn. I första hand är det vi själva som måste ta det ansvaret eftersom det inte finns något offentligt system för att finansiera hemarbete.
Ett liv består numera oftast av flera karriärer. Varför inte lägga några år på en alternativ karriär, som heltidsförälder? Jag är övertygad om att de föräldrar som gör så aldrig kommer att ångra sig, likaväl som det finns många med äldre barn som ångrar att de inte ägnade mer tid åt barnen medan dessa var små.

Vår tids föräldrar skulle kunna vara tidernas bästa. Vi vet mer, eller kan åtminstone lätt ta reda på mer, om hur vi ska uppfostra våra barn än någon tidigare generation. Det enda som fattas är en attitydförändring hos dem som bestämmer om familjepolitiken.
Kristdemokraterna vill ge bättre förutsättningar för föräldrar att bestämma själva. Vi vet att föräldrar vill ha det så och därför strider vi för det.

PER SUNDIN,
KRISTDEMOKRAT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons