Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt ta sig till fotbollsmatcher från asylboenden

/

Angående "Fin gest av Bollsta IK att bjuda asylsökande på fotboll!", Susanne Sjöstedt, Opinion 16 maj.

Annons

Apropå entréavgifter, fotboll och asylboende. På ledarsidan skrev Susanne Sjöstedt om ett missnöje i sociala medier över att Bollsta IK bjuder asylsökande på entréavgiften.

I en annan del av Kramfors kommun, Höga Kusten, bjuder även Höga Kusten Fotboll asylsökande på entréavgiften (50 kronor) när det är matchdags på Kinavallen i Ullånger. Asylsökande i Bollsta kan åtminstone gå på match till skillnad mot de boende i Höga Kusten som måste åka till match. Då kan man som asylboende i området kanske bli lite missnöjd på grund av bussförbindelserna till och från Ullånger.

■■ För fler insändare, klicka här.

Är man fotbollsintresserad, vill träffa någon annan än sig själv och sparat ihop lite busspengar under månaden kan man i alla fall åka fram och tillbaka från boendet i Docksta samma kväll.

Lite värre är det om man bor på Nordingråvallen eller i Torrom. Här blir det frågan om en helgresa med eller utan övernattning. Från Nordingråvallen kan man åka fredag 17.35 och komma tillbaka söndag kväll 22.35. Från Torrom går det att åka fredag 16.30 och komma tillbaka söndag kväll 18.15. Traditionen på landsbygden har alltid varit att hitta lösningarna – problemen brukar komma själva.

Just nu tittar vi därför på tre lösningar:

1. Erbjuda två nätters övernattning inomhus i Kinahallen. Medtag egen kudde och filt.

2. Göra en ”Nicke Sjödin – Lagledaren”. Hitta en person som är busschaufför, kan spela vänsterytter och även skjutsa hem de asylsökande efter matchen.

3. Göra en TÅ-sport. Direktsända matcherna via internet.

Johnny Eklund, integrationsansvarig Höga Kusten Fotboll

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons