Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storbritanniens nej första steget mot nyordning – låt oss arbeta för folkomröstning även i Sverige

/

Annons

Först och främst är det på sin plats med en stor eloge till det brittiska folket, som visat att sunt förstånd besegrar överhetens lögner.

I Sveriges Radio ylar liberalen Birgitta Ohlsson om att Europas nationalister har vind i seglen. Hon får stå som prototyp för den EU-elit som vägrar att acceptera att medborgarna nu fått nog av nedskärningar och ökade klassklyftor.

Vi vill inte ha den EU-soppa nyliberalerna vill tvinga i oss.

Soppan innehåller skämda produkter som privatiseringar, försämrad arbetsrätt, lagstadgad nyliberalism, inhuman flyktingpolitik och ett Brysselvälde, som inte har något med demokrati att göra. Storbritanniens folk har visat vägen bort från EU och dess elitistiska karaktär.

■■ För fler insändare, klicka här.

Att EU-anhängarna klagar över att folket inte förstått någonting av deras fina visioner förvånar inte ett dugg. Så snart något sker som går emot EU:s väg mot en superstat utnämns alltid folken i EU-länderna till idioter och självgoda nationalister.

Låt EU-anhängarna sura, tids nog kommer de att tvingas acceptera att deras dröm om att sätta en ohämmad marknadsekonomi i system i en hel världsdel på en gång är på väg att haverera.

Tro inte på deras låtsashumanitet; deras lojalitet återfinns inte bland medborgarna i EU-länderna. Den återfinns hos kapitalet och de överbyråkratiserade EU-institutionerna, där många av dem har välbetalda jobb, som de kommer att förlora den dag EU rasar samman.

Den första byggstenen till en nyordning har precis lagts. Nu kan vi börja diskutera en värld utan EU, en värld där EU ersätts av mellanstatligt samarbete på jämlika villkor.

Vi ska riva murarna mot omvärlden – större delen av värdens länder ligger ju faktiskt utanför EU – och visa solidaritet både med de förtryckta människorna i utvecklingsländerna och de människor på hemmaplan som inte anses uppfylla marknadens krav på tillräcklig produktionsförmåga. Det måste inte minst bli ett slut på utförsäljning av välfärden till privatkapitalet!

Ett nej till EU är ett ja till solidariteten, till rättvisan och till världen! Låt oss arbeta för en folkomröstning även här i Sverige!

Styrelsen för Kommunistiska Partiet i Västernorrland genom

Eva Rudström, ordförande

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons