Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöd barnen i Afghanistan

Annons
Stöd barnen i Afghanistan

Vi har alla upprörts över det som hänt i världen de senaste månaderna. Terrorattacken i New York som förutom allt mänskligt lidande även ger negativa ekonomiska effekter i omvärlden, och nu den senaste månadens bombningar i Afghanistan. De som ytterst drabbas i alla typer av konflikter är barnen.

Afghanistans barn står på randen till en humanitär katastrof vars omfattning ingen idag vågar uppskatta. Behoven var stora redan innan terrorattacken och bombningarna inne i Afghanistan. I augusti i år förberedde Unicef en vinterappell där man uppmanade till akuta insatser i form av ekonomiskt stöd och material inför den mycket kalla vintern. I över 20 år har Afghanistan varit inblandat i krig vilket innebär att de flesta barn och unga aldrig upplevt fred, det är matbrist och kronisk undernäring på grund av tre års torka och nu tvingas stora delar av befolkningen att fly. Unicef beräknar att över en miljon är på flykt och av dem är 70 procent kvinnor och barn. Fem miljoner människor är i behov av humanitär hjälp för att överhuvudtaget överleva.

Unicef finns på plats för att hjälpa barnen och deras familjer både inom landet och i flyktinglägren i de angränsande länderna. Den lokala Unicef-personalen som fortfarande verkar inne i Afghanistan arbetar under mycket svåra förhållanden. Trots det har man lyckats att genomföra en nationell kampanj för att vaccinera barn mot polio.

Från Unicefs katastroflager i Köpenhamn har flera plan med förnödenheter såsom tält, filtar, och utrustning för vatten och sanitet, redan gått till flyktinglägren för vidare transport - bland annat med åsnor - in i landet.

Nu finns det en chans att vara med och göra en insats för ett redan hårt drabbat folk. Vi vill uppmana alla i Härnösand med omnejd att ge sitt stöd till Unicefs arbete i Afghanistan. Unicef arbetar för alla barn ska få sina rättigheter tillgodosedda, oavsett regim, religion eller kön.

Härnösands FN-förening

Unicef-gruppen i Härnösand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons