Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stänger maxtaxan ålderdomshemmen?

Annons

Beslutet att maxtaxa inom äldreomsorgen skall införas den 1 juli 2002 mottogs med glädje av alla berörda.
Under det senaste halvåret har socialnämnden i Ö-vik kommit underfund om att alla ålderdomshem är i så dåligt skick att de borde stängas och de inneboende pensionärerna flyttas till eget boende med möjlighet till hemtjänst. Tydligen brådskar det.
Enligt uppgifter i ortstidningen har det redan, från socialdemokratiskt håll, beslutats att lägga ned ålderdomshemmen i Själevad och Bredbyn.
Är det reformen om maxtaxa som fått socialdemokraterna att stänga ålderdomshemmen?
Är detta följden av att man inte längre kan bestämma oskäliga taxor för vård och omsorg utan måste underkuva sig riksdagsbeslutet om maxtaxa?

Låt hemmen vara kvar och underhåll dem i stället så att förhållandena för de anställda och de boende förbättras. Avveckling isolerar de äldre som berövas gemenskap.
Fattas pengar i åldringsvården är det kommunfullmäktiges ansvar att besluta om extra pengar till socialnämnden.

1999 publicerades en artikel i ÖA som visade att vi pensionärer tillsammans betalar mellan 250 och 300 miljoner till kommunens kassa.
Vi inom SPI vill att 20 miljoner extra i fem år anslås till förbättringar inom vården så att vi pensionärer kan få behålla vår valfrihet.
Alla partier propagerar inför valen att vård, skola och omsorg skall prioriteras - men när valen är över glöms detta bort. SPI kommer att arbeta för detta även efter valdagen

STYRELSEN FÖR
SVERIGES PENSIONÄRERS
INTRESSEPARTI, SPI
ÖRNSKÖLDSVIK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons