Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöröjning

/

Annons

Några meningar om snöröjningen i Härnösand som jag säkert inte är ensam om att tycka. För tredje året i rad nu får vi vara med om en riktigt rejäl vinter, till glädje för många barn och skidåkare.

Men man måste också kunna ta sig fram efter vägarna när snön faller rikligt. Snöröjningen har under dessa tre år inte varit tillfredsställande för oss som bor i Härnösand och definitivt inget som de styrande i kommunen kan skryta med. För mig känns det självklart att man snöröjer varje dag när det kommer snö i dessa mängder. Som det nu är kan man inte kan vänta in de föreskrivna 10-20 cm med snö, nej man måste ta undan hela tiden.

Snöröjningen hinner inte med och påföljden blir att trafikanter såväl bilar som bussar blir stående lite här och var efter vägarna. Stora snöhögar (snarare berg av snö) ligger i korsningar och skapar dolda faror för fotgängare och fordon. Packad snö efter vägarna gör att man kör igenom och blir fastnande inte ens plogen kommer ner ordentligt utan måste ta om flera gånger. Jag kan inte tänka mig att det blir billigare. Nej en vinter som denna kräver snöröjning efter behov. Enligt långtidsprognosen ska det fortsätta som nu åtminstone en månad till. Grattis alla Härnösandsbor!

Arg bilist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons