Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöplogning och hjälpsändning

/

Annons

Jag undrar om vi som dag och natt fraktar mänsklighetens alla förnödenheter miltals, året om i alla väder, har vi inget värde alls i människors ögon?

När jag på nätterna kör min långtradare så sker det i kyla och mörker och en ständig stress att hinna fram med allt inom de nio timmarna vi har på oss utan att få böter.

Dessa saker kan inte vi som chaufförer påverka. Däremot vore det önskvärt om våra medtrafikanter kunde slå av alla fel extraljus (dimljus) som bländar i möten eller i backspegeln och ge oss utrymme vid sina omkörningar för att undvika olyckor. Vi behöver bromsutrymme framför och fart att komma uppför backarna. Detta kan ni påverka och det är särskilt viktigt i snöoväder, modd och halkan och snöröken.

Nollvisionen tycks ju vara att sköta vägarna så lite som möjligt och absolut inte på nätterna.

Våra förutsättningar är jobbiga på vägarna vintertid och ögonen frestas hårt i många mörka timmar i snön för att serva mänskligheten med allt vad de behöver av reservdelar, byggmaterial, mat med mera. Vi fraktar ju "hjälpsändningar" och förnödenheter till alla invånarna i landet.

Vi tar hit folk från andra länder för att hjälpa ekonomiskt men har inte ens budget till att röja våra vägar i mer än 14 dagar?

Hallå? Vintern i Sverige är ju nästan sex månader och har så varit i 100 år, det är väl inget nytt eller? Hur tänker ni, ni som håller i budgetarna?

Lite respekt och förståelse för den tunga trafiken och hjälp vore på sin plats trots kostnaden. Vi är ju där för er. Vi ska inte bara ses som ett hinder och en kostnad på vägen för er andra.

Vi ser till att ni kan fira jul och äta er mätta och tanka bilen. Vi önskar ni kunde uppskatta det vi försöker göra på vintervägen, nämligen vårt jobb.

Ansvar, hänsyn och omdöme i trafiken är ännu gångbart i trafiken.

En god jul till alla där ute på vägen och kör försiktigt på våra stundtals dåligt plogade vägar och tänk efter innan ni stressar förbi i modden på riskerna och på oss andra.

Ge plogbilarna en eloge som trots arbetstider och inga pengar ändå försöker hjälpa oss att komma hem.

Lastbilstjejen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons