Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta klaga på "nollåttorna"

Annons

Lennart Forsberg har fått en kompis. Kaj Glännestrand sällar sig till de norrlänningar som skäller på 08:orna.
Så barnsligt att tro att en stad som Stockholm kan hålla sig med full uppsättning maskiner för snöröjning. Ett sånt snöfall som i vinter kanske drabbar Stockholm vart tionde år.
Jag har bott i Göteborg halva mitt liv. Någon enstaka gång kunde det komma så mycket snö att spårvagnarna inte kunde gå och bussar och bilar hade svårt att komma fram. Göteborgarna tog det hela med glatt humör. Folk gick frivilligt ut och skottade och hjälpte dem som kört fast. En göteborgare skulle aldrig kunna ge sig till att klaga så erbarmligt som nolaskogsarna gör. Här uppe tycker jag att livet är en enda klagovisa.
Norrland är rikt på hjortron, blåbär, lingon och svamp. Men inte plockar norrlänningar sådant. Folk söderifrån och från utlandet sköter om detta. Norrlänningarna köper kräm och sylt från södra Sverige. Tillvaratagandet av bär och svamp kunde bli en stor Nolaskogsindustri. Varför inte ordna guidade bärplockningssafari?
Kvinnoförtrycket hölls vid liv längre i Norrland än i övriga Sverige. Det har blivit bättre men än finns mycket att göra. Kvinnoförtrycket lyser igenom i ÖA ibland så ÖA borde nog polera ett fönster i Sunnansjö.
Kaj Glännestrand berömmer snöröjningen i Norrland - men härom året var jag utan både elström och telefon i över en vecka på grund av snöoväder.
LINNEA
Svar direkt:För kännedom är jag göteborgare som har bott i Norrland ett par år.
KAJ GLÄNNESTRAND

LINNEA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons