Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolverket får inte bestämma i kyrkan - får de politiska partierna?

Annons

De flesta tycks inse det orimliga med Skolverkets bestämmelser om vad som får sägas, sjungas och göras i kyrkan, om skoleleverna är där. Men lika orimligt är ju det förhållandet vi i Sverige (enda land i världen) har, då de politiska partierna har det helt avgörande inflytandet på Svenska Kyrkans beslut.

Inför höstens Kyrkomöte framförde Stefan Löfvén i Uppsala till "sina" valda ledamöter, att det är viktigt att de ser till att de "socialdemokratiska värderingarna" genomsyrar kyrkomötesbesluten. Fel, fel! Det är frågan om de bibliska värderingarna för kyrkan. De partipolitiska gäller för vårt samhälle (skolor, vägar, sjukvård, etc.) men inte för kyrkan. Det är ju bra om värderingarna sammanfaller men utgångspunkten får inte vara ett partiprogram, när det gäller kyrkliga beslut.

Nästa år är det kyrkoval den 15 september. Se då till att rösta opolitiskt och "kyrkligt"! Det finns sådana alternativ: Frimodig kyrka, POSK och ÖKA till exempel.

På deras hemsidor läser du deras syften.

2014 går vi till valurnorna med våra partipolitiska värderingar - alltifrån yttersta vänstern till yttersta högern - och gör vår medborgerliga plikt...

Kyrkvän

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons