Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukvårdspartiet - en missräkning

Annons
Sjukvårdspartiet - en missräkning

Sjukvårdspartiet har nu funnits till i snart åtta år. Många som röstat på partiet hoppades väl att partiet kraftfullt skulle slåss för de mindre sjukhusens existens och då kanske framför allt för Härnösands sjukhus. Det var ju ändå nedläggningshotet mot detta sjukhus som initialt bidrog till att partiet bildades.

Det har framförts många bra och välgrundade argument för de mindre sjukhusens existens. Men någon kraftfull strid för bibehållande av resurser för Härnösands sjukhus har det varit klent med. Nu senast har vi sett och hört hur läkare i Sundsvall vägrar åka till Härnösand för tjänstgöring, vilket på sikt kan hota såväl medicin- som intensivavdelningens existens.

Varför ryter inte ledningen för partiet till och kräver av sina kollegor att de fullgör sina tjänsteåligganden. Vilken annan yrkesgrupp skulle kunna handla på det viset? Om inte sjukvårdspartiet tar hårdare strid i konkreta och praktiska frågor har partiet inget existensberättigande. Enskilda representanter för partiet må vara hur kompetenta och bra som helst i allmänna politiska frågor men missar man huvuduppgiften är det inte mycket värt att lägga en röst på partiet.

Det som i varje fall Härnösandsborna har anledning att förvänta sig är ett mycket tydligare och aktivt agerande i det nu aktuella hotet mot Härnösands sjukhus.

Sjukvårdsberoende

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons