Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se över musikvalet i P4

Annons
Se över musikvalet i P4

Tisdagen den 13 november lyssnade jag på radio FM på P4 mellan klockan 9.00-12.00. Jag är en trogen lyssnare på den kanalen, men har lessnat på deras musikval.

Tog mig tid att dokumentera musikvalet och kom fram till följande:

Det spelades 20 låtar med engelsk/amerikansk text. Två med dansk text. En med argentinsk/latinamerikansk text och sex låtar med svensk text. Av dessa sex var det en visa - vi som har en källa av svenska visor att ösa ur. Det spelades ingen svensktopp, ingen låt med dragspel. ingen jazzmusik, ej heller någon evergreens.

Man kan undra för vilken publik man väljer sin musik. Det kan ju inte vara för skolungdomarna, som vid den tidpunkten på dagen förhoppningsvis går i skolan. Publiken upp till 40 år väljer andra kanaler, som passar deras musiksmak. Nu ställer jag frågan: När skall den mogna publiken och äldre lyssnare få sin musiksmak tillgodosedd?

Om musikproducenten lyssnar på "Speldosan" och "Speldosan special" får han goda tips om vilken musiksmak som förhärskar bland en större del P4-lyssnare. Naturligtvis kan musikmenyn blandas upp med lite "dunka-dunka" och utländsk musik. Det skall tilläggas att tisdagen den 13 november hade ungefär samma musikval som alla andra dagar i radio FM. Det skall inte heller undanhållas att FM-radion den här dagen hade ett mycket bra temaprogram under rubriken "Kropp och själ" om människans fobier.

Har vid flera tillfällen lyssnat på Stockholms lokalradio, där var musikvalet bra med mycket svensk musik - jämför!

Med detta inlägg önskar jag och många andra radiolyssnare att musikvalet ses över.

S O

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons