Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samhället på väg utför

Annons
Samhället på väg utför

Gandaras insändare avslöjar med all önskvärd tydlighet, att vårt samhälle är på väg utför.

Debatten kom att handla om utbildning, och ungdomars rätt att uppträda som de vill, utan hänsyn till sin omgivning, och självklart utan att ta med konsekvenserna.

Det handlar inte om utbildning, om man väljer att ha keps inne. Det handlar om bildning, som är något helt annat. Man kan vara högutbildad, och ändå obildbar.

Bildning, är enligt ett uppslagsverk: "En så långt möjligt harmonisk utformning av en individs anlag, så att han är en omdömesgill medlem i sitt samhälle". Vidare, "Bildad är blott den som tillägnat sig sin samtida kulturs ledande värden".

Jag förstår att de som tidigare uttalat sig i ärendet har svårt att förstå detta, men ändå. Alltså, detta med kepsförbud har inget med tvång, eller att de som nu bär keps skulle vara dummare än andra att göra. Det har med respekt för sina medmänniskor att göra.

Gandara skriver: "låt era barn utvecklas genom sina egna erfarenheter". Alltså, barnen skulle få göra om samma dumheter, generation, efter generation. Detta är inget att lyfta på kepsen för. Vem som helst inser att, så blir det bland föräldralösa barn, som inte får del av de äldres rika erfarenhet.

Lars Wiberg anser att man borde få göra som man vill, om man håller sig inom lagens råmärken, och det går väl bra, om man inte vill ha med andra att göra. Du blir säkert så stor även du, och får lära att det endast genom respekt, och värdighet du kommer vidare i livet.

Joakim Almgren säger att "det inte är konstigt att samhället ser ut som det gör". Alla tänkare vet att när man förlorar respekt för de oskrivna regler som regleras av bildning, då går det utför, och det är det vi ser.

Så kort är det så att en del har huvudet för att tänka med, andra tycks ha det för att ha kepsen på.

Tänkaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons