Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: En sammanhållen vårdkedja är vägen framåt för vården i vår region

/

Annons

Vi är helt eniga om att en sammanhållen vårdkedja, där kommuner och landsting samverkar, är vägen framåt för vården i vår region och hela Sverige.

Efter att ha tagit del av tankar och slutsatser från regeringens nationella samordnare för effektiv vård, Göran Stiernstedt, är vi övertygad om att ett samarbete mellan kommuner och landsting är ett måste för att möta befolkningens vårdkrav och de ekonomiska utmaningar som vården står inför.

Sjukhuset i Sollefteå är i dag ett väl fungerande akutsjukhus, med en hängiven personal och verksamhet av hög klass. Vi får nästan dagligen höra historier från våra medborgare om den goda vård och omvårdnad som de upplever sig få. Här finns samtliga delar som behövs för ett väl fungerande och effektivt akutsjukhus.

■■ För fler insändare, klicka här.

Genom att riva murarna mellan den kommunala omsorgen, primärvården och det lilla akutsjukhusets fördelar och närhet är vi övertygade om att vi kan erbjuda våra medborgare trygghet och vård i nivå med framtidens behov och önskemål.

Våra medborgare ska kunna få vård för vanliga och enklare åkommor i sin närhet, något som är särskilt viktigt för vårdens största konsumenter, våra äldre sjuka. Vi är också överens om att sällaningrepp och mer avancerad vård ska utföras och koncentreras till bland annat Universitetssjukhus.

Vårt mål är att tillsammans med landstinget slå vakt om och utvecklar de verksamheter som finns på Sollefteå akutsjukhus, i primärvården och i kommunerna. Därför intensifierar vi nu arbetet för att införa en sammanhållen vårdkedja i Ådalen med ambitionen att vara igång under 2018.

Elisabet Lassen

Kommunstyrelsens ordförande i Sollefteå kommun

Jan Sahlén

Kommunstyrelsens ordförande i Kramfors kommun

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons