Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rör inte våra vårdcentraler

Annons
Rör inte våra vårdcentraler

I TÅ den 21 mars finns en rubrik som oroar mig mycket, nämligen att "Alla vårdcentralerna flyttar till sjukhuset". Och att allt mer pekar mot att de tre vårdcentralerna i Härnösand kommer att samlas i sjukhuset under samma tak, och att flera effektivitetsvinster talar för en sådan lokalisering, enligt landstingsledningen.

Har någon fattat vilka olägenheter detta skulle få för oss, som är beroende av att ha vårdcentralen nära, vilket ju är av största vikt. Man går inte till vårdcentralen enbart för att träffa doktorn. Tidigt på morgonen träffar man distriktssköterskan för att ta prover, och då vill man inte åka ända till sjukhuset.

Sen har vi sjukgymnastiken, apoteket med mera, som skulle försvinna. För oss äldre skulle detta vara en katastrof. Hur kommer man till sjukhuset utan bil, bussar är inget att tänka på, så vem betalar för resorna? Med onda ben och andra krämpor vill man alltså ha nära till vårdcentralen.

Landstinget får inte enbart tänka ekonomiskt, man måste väl ta hänsyn till individens bästa. Jag håller med Ragnar Hjelmberg, som skrev en insändare den 27 mars att "Härnösands sjukhus skall utvecklas som sjukhus och inte fyllas med vårdcentraler". Blåsippan har ju nyligen byggts om för 4,2 miljoner och vad skulle en flytt kosta, enligt honom 34 miljoner. Skulle detta vara nån vinst för landstinget?

Har vi härnösandsbor inte tillräckligt besvärligt när vi måste åka fram och tillbaka till Sundsvalls sjukhus? Politiker gör det inte ännu sämre för oss, tänk på att det är valår i år.

Astrid Dehlin (fp)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons