Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Respektlös s-pamp flaggar ej

Annons
Respektlös s-pamp flaggar ej

"Det här är väl ingen riktig flaggdag." Så säger Nils Henriksson (s) ordförande i Kommunfastigheter AB, ett av Härnösands kommuninvånare helägt bolag, när han skall förklara varför Kommunfastigheter inte flaggat på kommunens egen flaggdag. Henriksson tycker dessutom att undertecknad själv skall sköta flaggningen. Jo, oroa dig inte, hemma hos mig flaggade jag - av respekt för den fina kommun jag bor i och för demokratiskt fattade beslut.

Så här talar alltså en ledande socialdemokratisk pamp när han visar sin disrespekt för fattade kommunfullmäktigebeslut i Härnösand. Det är häpnadsväckande men föga förvånande att höra. Det värsta är inte just att flaggningen uteblev. Däremot att respekten för demokratiskt fattade beslut alltså är avhängigt av hur s-pamparna själva värderar besluten. Detta gäller som vi sett inte endast i det här ärendet.

Kom även ihåg att beslutet om "Lokal allmän flaggdag" togs under innevarande mandatperiod med socialdemokratiskt majoritetsstyre.

Får s-ledamöterna repskapets välsignelse att nonchalera vissa demokratiskt fattade beslut? Eller hur går annars den här sanktioneringen till?

Är det verkligen den här tolkningen av demokrati som väljarna önskar? Någon typ av reaktion kommer väl.

JG Christer Andersson (m)

Kommunfullmäktigeledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons