Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Respekt för människan?

Annons

Angående insändaren i ÖA 28/5 om kyrkornas respekt för homosexuella. Ja, varför blir kyrkorna så ofta kritiserade för inställningen till homosexuella? För mig är det helt klart. Kyrkorna borde stå för det som är gott i samhället, den förväntningen har i alla fall jag. Som det är idag nekas människor medlemskap i många frikyrkor, på grund av medfödda sexuella läggning.
Jag har svårt att tolka det som respekt för människan. Så vitt jag vet är det bara frikyrkor och extrema högerorganisationer som nekar de homosexuella inträde. Varje gång jag läser utifrån bibeln så blir jag väldigt fundersam. Läste nyligen de gamla Moseböckerna och jag är i alla fall glad att ni hoppar över dessa texter.
Det verkar som kyrkopastorer har ensamrätt på att tolka Bibeln och Guds vilja. Och den lyssnande församlingen har ingen chans att ifrågasätta budskapet eftersom de blir matade med så mycket fakta. Jag för min del hoppas frikyrkorna öppnar sina ögon, ser till helheten och till människan, samt får ett kärleksfullare budskap.GLENN SUNDQVIST,
HETEROSEXUELL UNGKARL.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons