Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna tar död på vår framtidstro

Annons
Politikerna tar död på vår framtidstro

Under många år har junselebornas idérikedom, samarbetsförmåga och handlingskraft imponerat och varit föremål för vår avund och beundran.

När man i andra delar av kommunen pratat om hur svårt det varit att behålla och utveckla vad man behöver och vill ha, då har junseleborna gått samman och fixat det i sitt Junsele.

Så har det varit i många år och det är inga småsaker man ägnat sig åt. Slalombacken, elljusspår för skidor och rullskidor, djurparken, vägbelysning till backen och mycket mera, skulle inte ha funnits eller sett ut som i dag utan de sammanhållna ideella insatser som gjorts.

Alla dessa gemensamma objekt för "byn" har lett till en samarbetsförmåga och anda som kommunen i övrigt saknar. Här kämpar många småföretagare för sin överlevnad men de samarbetar och delar på den lilla kaka som finns att dela.

När man då efter mycket slit och bekymmer nu ändå tvingas "kasta in handduken" och be kommunstyrelsen om stöd till länets djurpark, då får man ett slag i huvudet och erbjuds pengar för att avveckla sin hjärtesak.

Det här kan bli dödsstöten för junselebornas unika strävan för sin bygd. Framgångarna för huvuddelen av näringsidkarna är beroende av djurparken som dragplåster och har inga marginaler för att klara en minskad marknad.

Och - det värsta av allt - här visar den politiska ledningen (?) sitt bristande ledarskap och sin bristande förmåga att värdera och prioritera.

Det kommunens näringslivs- och glesbygdsutvecklare under flera år åkt runt och missionerat om är tydligen i kommunstyrelsens värld bara "floskler" och saknar värde.

En tydlig signal till alla företagsamma framåtsträvare!

Jag föreslår att kommunens politiker partiövergripande utreder vad styrelsens förslag skulle innebära och om man verkligen med politisk vilja vill ta död på det vi alla mest behöver - framtidstro och vilja att tillsammans utveckla vår kommun.

Det inte "hon" i kommunstyrelsen förstår, det förstår vi andra.

Leif Folkeson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons