Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Övikshem lyssnar på kritiken: Linden blir trygghetsboende utan avgift för värd/värdinna

/
  • Leena Salminen och Mirjami Kiviniemi är två av de boende på Linden som har varit kritiska till Övikshem. Nu får de som de vill –det blir ingen avgift för det nya trygghetsboendets värd/värdinna.

Annons

Svar till ”Trygghetsboende – nej tack! Vi har det bra med hemtjänst”, Ordet fritt 20 juni.

Vi på Övikshem har tagit del av synpunkter som vi har fått in under informationsmöten och som har framförts till vår ombyggnadssamordnare samt de artiklar som publicerats den senaste tiden.

Vi vill därför förklara vad som menas med ett trygghetsboende och vår plan för Linden.

I november 2016 står Linden klart som Övikshems första trygghetsboende. Ett trygghetsboende är en boendeform som syftar till att möta en allt mer åldrande befolkning. Det finns i grunden en statlig utredning från 2009 och ett beslut i Örnsköldsviks kommunfullmäktige som sätter upp kriterier för trygghetsboenden inom Örnsköldsviks kommun. Som allmännyttigt bostadsbolag ska Övikshem enligt bolagets ägardirektiv arbeta för att skapa trygghetsboenden i Örnsköldsvik.

■■ För fler insändare, klicka här.

Med den satsning vi nu gör på Linden vill vi skapa ett modernt och trivsamt boende för personer över 70 år med stora utrymmen för att träffas och umgås under trevliga former.

Det ska även finnas en värd/värdinna i huset som ansvarar för att ordna olika aktiviteter tillsammans med hyresgästerna. Ett viktigt kriterium i ett trygghetsboende är att bryta ensamhet och skapa gemenskap. Vi har sedan hösten 2015 genomfört stambytesrenoveringar och en total renovering av alla gemensamhetsutrymmen på Linden och fortsätter nu med att färdigställa huset.

Vi har, efter att vi sammanfattat alla synpunkter vi har tagit del av, beslutat oss för att ta bort avgiften för värd/värdinna för alla som bor på Linden i dag.

Vi fortsätter vår konvertering av Linden till trygghetsboende och ser fram mot hösten, när Linden står klart som vårt första trygghetsboende.

Hans Selling

Tf vd för AB Övikshem

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons