Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ord i rättan tid om kommunens saltade renoveringsnota

/

Annons

Angående ”Nordlund (S) rasande på M-ledaren i fullmäktige: 'På en nivå som visar var du befinner dig'", ÖA 30 maj.

I ÖA refereras en mycket viktig ordväxling mellan kommunalrådet Glenn Nordlund och Moderaternas gruppledare, Lars Näslund, från måndagens kommunfullmäktige. Den handlade om renovering av Platåskolan. Att en beställd utredning även ger en liten fingervisning om slutresultatet torde inte vara okänt i politiska kretsar.

Ett aktuellt exempel på styrd utrednings- och kostnadsberäkning gäller Mogården i Moliden. Där saftade Socialdemokraterna i ett orimligt högt renoveringsbelopp för att den inte skulle få fortleva, just som en sista anhalt för gamla bybor i Moliden och kommunen.

■■ För fler insändare, klicka här.

Jag är stolt som före detta Molidenbo, som noterat att ortsbona inte accepterade kommunens saltade renoveringsnota. De anlitade en utomstående kostnadsberäknare som kom fram till helt annan summa. Jag antar att kommunen redan bestämt att verksamheten ska läggas ner för att uppnå ädlare syften än just härbärgera äldre människor. De styrande socialdemokraterna i Örnsköldsvik har inte högre förtroende än vad de olika opinionsundersökningarna visar på riksnivå.

Karl Nilsson, Domsjö

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons